Resepi Perantau 7 - Udang Goreng Mentega


Minggu ini adalah minggu masak-memasak dan cipta mencipta. Ni resepi reka sendiri. Hmmm...Kan best kalau ada gerai lauk kat depan rumah.

Bahan2:
Udang sederhana besar
Mentega
Garam & Kunyit
Minyak bijan
Madu
Bawang besar
Daun sup & bawang

Cara2:
Peram udang dgn minyak bijan, madu, garam & kunyit selama 30 minit
Panaskan mentega & Goreng udang
Letak bawang, daup sup & daun bawang

Siap!

Comments

  1. hahaha... akak pun suke jugak udang mentega ni..huhuh.. wani dulu kat Malaysia memang selalu makan kat seafood..memang best..terangkat kalu makan....

    tapi lum try lagi wat sendiri... sbb ingatkan payah nak dapat curly mentega goreng tuh... akak dapat tak menghasilkan mentega goreng yang curly2 mcm mihun yang style kedai selalu wat?

    ReplyDelete
  2. Wah sampai curly2 gitu yer...tak de pun. Tp yg ni pun ok jugak utk dingap. Kalau nak tunggu curly, alamatnya tak merasnya...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts